Prohledat tento blog

pátek 23. října 2015

RAW-Živá strava


Stále víc a víc lidí se mně ptá, co vlastně jím a že to vypadá dobře, jenže oni na přípravu nemají čas, nebo že je to drahý atd...

Je to způsob stravování a konzumace čistě přírodních rostlinných produktů, v co nejpůvodnější podobě. Tedy v takové podobě, v jaké je připravila naše moudrá matka příroda. Vše se konzumuje  čerstvé ( syrové-proto angl. název RAW) , nebo ohřáté, či usušené,  max. do 42-45 °C. Živá proto, protože si uchovává živé enzymy, které se neničí vařením, pečením, nebo smažením.Tím pádem je enzymaticky živá. Toť malá přednáška na úvod :-)

Není to ovšem o tom, jak si hodně lidí myslí, že bych jedl trávu, nebo jen mrkev a jablka. Jídla jsou kombinace mixování, sušení, odšťavnění, naklíčení, nastrouhání atd. jsem o tom trošku psal v článku "Proč nejím maso" (můžeš najít zde)

Takto vypadají moje běžná jídla, který si upravuji sám, velmi rychle a bez námahy.
Ale dost keců, co mi to tedy přineslo? To je asi to, co tě zajímá,viď? 

Takto jsem vypadal dřív, když jsem jedl maso a spoustu dalších "dobrot", protože mi to chutnalo. Takto jsem živil svoje tělo a to mi na oplátku ukazovalo, jak jsem "dobře" živenej...Ty pěkně plný tvářičky a dobře živený bříško...viď? :-) 




Ano, naše představa, zdravě vypadajícího člověka je, když má nějaký to kilečko navíc. Protože dnes je to standard. Lidi, kteří jsou obézní se říká, že jsou trochu při těle a lidi, kteří mají nadváhu, i když jen lehkou, ty jsou dle dnešních měřítek "normální".Všichni si lžeme, sobě, druhým, dětem...lži..lži..lži...

Myslíš, že to je milosrdná lež? Ne ! LEŽ ZŮSTANE VŽDY LŽÍ !
Navíc vůbec není milosrdná, ubližuje nám, naší sebereflexi a našemu zdraví !

Hodně lidí, kteří mě znají dlouho, říkali, že jsem dřív vypadal líp...že možná nějaký to kilečko bylo navíc, ale jinak nic tragickýho..a že to teď už přeháním atd...


Já si to úplně nemyslím. Od doby co nejím maso, ale hlavně od doby, co jím "živou stravu" RAW, jsem jako vedlejěí efekt tohoto stravování, shodil 30 kg !!! 


Je vidět docela jasnej rozdíl v postavě, ne? :-) 

Ale jak říkám, je to pouze "vedlejší efekt" stravování formou RAW. Mimochodem...ano, nejím ani ryby! Nevím, kdo přišel na to, že ryba není maso...Ryba je živej tvor a je z masa a kostí...kdybys náhodou nevěděl. Ryba nevyrostla na zahrádce..



Takže jak říkám, kila jdou dolů absolutně samy. Dokonce se nemusíš ani trápit ve fitku, prostě opravdu to letí dolů. I když s pohybem to jde ještě rychleji.Proto doporučuju vřele taky! U mne za 5 měsíců 20 kg, přirozeně. Nikdo nemůže říkat, že je to moc, nebo málo. Tělo se ustálí úplně samo, na váze, která je ideální, protože jím ideální stravu. Dodávám svýmu tělu vše co potřebuje, ničím nestrádám, ani netrpím. Naopak!

Co teda jím?

RAW PIZZA
Doba přípravy (s předem připravenýma plackama) 15 min


SUSHI zeleninové
Doba přípravy (není tam rýže,ale čerstvý květák) 20 min



ČEKANKA NA HOUBÁCH
Doba přípravy 10 min ( čerstvé houby předem naložené)



CUKETA S CHILLI POMAZÁNKOU A ŽAMPIÓNY
Doba přípravy 15 min (žampióny předem naložené)





LNĚNÉ KREKRY S PIKANTNÍ POMAZÁNKOU
Doba přípravy 15 min ( lněné krekry předem usušeny do 42 st. )





ČOKOLÁDOVÝ PUDING
Doba přípravy 10-15 min ( jen banán, raw čokoláda,ovoce,kokos)



RAW ČOKOLÁDA
doba přípravy 10-15 min



To je pár jídel, které jsou home made (vlastní výroby) a neskutečný pochutnáníčko! :-) To do fotky nedostanu! :-) Mohl bych jich sem dát mnohem víc, ale nepíšu receptář, ani kuchařku!

POKUD MÁŠ ZÁJEM O RAW RECEPTY, MŮŽEŠ JE NAJÍT ZDE:





Takže co mi to dalo, když píšu, že hubnutí na správnou váhu, je vedlejší efekt?





  1. Jsem zdravej
  2. Jsem plný energie
  3. Cítím se fantasticky každej den
  4. Když běhám, netřese se mi břicho ( logicky, protože tuk je pryč :-) )
  5. Vydržím mnohem déle fyzickou zátěž
  6. Nezadýchávám se ani při námaze
  7. Po fotbale mě nebolí kolena a kotníky. nejsem druhý den unavenej
  8. Při plavání jsem lehčí a plavu tak nějak snadněji...?! :-)
  9. Necítím se těžce po žádným jídle, naopak srším energíí
  10. Vyhladily se mi vrásky ( né že bych to řešil, ale je to zajímavý :-) )
  11. Zmizely a nedělají se jebáky (rozuměj akné), vůbec žádný...sem tam se někdy nějakej objevil..teď vůbec.
  12. Pokud jsem měl sem tam šedivej vlas, tak už nemám ani jeden! :-)... To je vtípek, protože jsem si oholil hlavu... :-) Ale kdybych měl vlasy, nebude tam žádnej šedivák! :-)
  13. Upravil se mi spánek, spím 6-7 hodin, přirozeně ráno sám vstávám bez budíku a jsem  odpočatej.
  14. Cítím se o 20 let mladší, psychyicky i fyzicky
  15. Utratím za jídlo mnohem míň, než dřív. Stačí mí méně jídla, protože je kvalitní a dá mi všechny živiny i v mnohem menších porcích běžnýho jídla bez živin.Když utratím 200,- KČ za ovoce, mám toho na 2-3 dny!
  16. Mám spoustu volnýho času, který nezabírá vaření, pečení, smažení a úpravy.
  17. Neumírá kvůli mé chuti žádné zvíře, ani se nepodílím díky RAW na jejich týrání
  18. Nedostávám do sebe denně antibiotika, díky nekonzumaci masa a masných výrobků
  19. Nepodílím se na znásilňování krav a následném pití mléka, patřící telatům
  20. Díky tomu, že nepiju mléko, nejím jogurty ani sýry, nemám žádné alergie ani jiné problémy z laktózy
  21. Přestože o tom píšu, nepovažuju jídlo za kult ani za cíl života. Pouze tím doplňuji palivo pro tělo, abych pak mohl radostně žít.
Asi toho bude ještě víc, ale teď mě nic už nenapadá




Ok, ptáš se jistě, jestli to má taky nějaký negativa?! :-) Hnidopichu, viď?! :-)

Musím přiznat, že má!

  1. Musel jsem vyměnit celej šatník, protože na mě všechno viselo!
  2. Mám problém jít s někým na oběd, protože skoro všude samý maso a nebo vařený jídlo. Jíst pořád jen salát, to opravdu nechci.
  3. Blbý posměšky masožravců :-) To mi ale hlavu nedělá, spíš by se měli sami nad sebou zamyslet. Viz. minimálně 21 důvodů o odstavec výše.

Jsem šťastnej a cítím se skvěle. Co víc k tomu asi dodat?


Zrovna před pár dny, jsem "nakoplej" energií a s úsměvem nakupoval banány, rajčata, papriky atd. Zaplatil jsem 200,-Kč u pokladny. Ještě dnes, je to 2 dny zpět, mám třetinu potravin nesjezenou.

Přede mnou u pokladny stála paní cca kolem 40 let stará (mladá?) Tvář bez výrazu, spíš smutná, otupělá, duše nešťastná. Kupovala bílý rohlíky, Kofolu, nějakou šunku a nevím co přesně tam ještě měla. Platila 209,-Kč. Říkám si, že toho se asi moc nenají...Pak si vzpomněla, že chce ještě 3x modrý LM cigarety. Pokladní říká 267,-Kč ! To mě uzemnilo. Takže ona si koupí jídlo-nejídlo za 209,-Kč a bez mrknutí oka dá za hnus cigaretovej 267,-Kč! Víc, než za jídlo! Nikdy jsem nad tím tak nepřemýšlel, ale když to vidíš a dojde ti to...


Jsme jako roboti, děláme práci, která nás nebaví a unavuje. Jíme jídla, který naše tělo ničí a unavuje. Cpeme do sebe jedy, které naše tělo ničí a unavují. A pak se všichni divíme, že jsme nemocní a unavení...?! Žijeme v době kultu jídla a pití. To je pro nás požitek...! Když tohle nedělám, ptají se mě:

Co z toho života máš? Když se ani pořádně nenažereš a neopiješ?

Většinou na tuhle otázku neodpovídám. Co mám vysvětlovat člověku, který vidí smysl života v jídle a alkoholu? Já si takto "užíval" víc než 20 let, ale šťastným a zdravým mě to neudělalo... neposuzuju, neodsuzuju, protože jsem byl úplně stejnej! Jenže teď už nejsem. Důležitý je to, co je teď, teď v přítomnosti a ne co bylo, nebo co bude. 

ŽIJEME TEĎ A TADY V PŘÍTOMNOSTI. 

Já nevím, co bude zítra, ale vím, že teď jsem spokojenej.

Stačí otevřít oči. Začít dělat věci, který nám přináší radost, ne bolest. Jíst zase levně a zdravě. 


ALE HLAVNĚ ŽÍT a NE PŘEŽÍVAT!


Celej blog píšu o vlastních zkušenostech. Nevnucuji nikomu svůj názor. Jen nastavuju zrcadlo, ukazuju cestu.  Je každýho věc, jak prožije svůj život. Může být šťastnej a zdravej, nebo taky může celej život nadávat, jak mu všichni ubližujou a ničit si tělo i ducha. Je to jen a jen na nás. Každý jsme na světě sám za sebe a je to naše volba, jakej život si vybereme. Pokud máš na to jinej názor, je to v pořádku. Je to tvůj názor a nikdo ti ho nebere. Žij přesně podle svých představ.


Mějte se krásně a já jdu si dát něco RAW 


S úctou Váš

Michal Shark



Dne 12.11. 2015, 6 měsíců stravování se pomocí živé RAW stravy jsem obdržel tyto výsledky vyšetření mého těla ! :-)





Bohužel jsem tato měření neprovedl před těmi 6 měsíci, kdy jsem měl o 20 kg víc, ale teď je jasný, že o 20 kg víc tuku! Protože vše ostatní mi zůstalo :-) To je RAW strava! Není potřeba k životu ani maso, ani živočišné tuky. Cítím se skvěle a teď i potvrzeno vyšetřením.

MICHAL SHARK DOPORUČUJE RAW STRAVU, JAKO ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat