Prohledat tento blog

pátek 2. října 2015

TELEVIZE-ZPRÁVY-PANIKA A STRACH




Jistý vzdělaný muž řekl : 

„Naše myšlenky by neměly opustit místnost, ve které se nacházíme.“

To znamená, že bychom měli žít v přítomností a tam, kde se právě teď nacházíme.

A co my?

My, místo toho, stále řešíme, co se stalo, jak jsme to měli udělat jinak, proč nám tamten a onen ublížil, proč my ublížili tam tomu a onomu. Plácáme se v minulosti, utíká nám přítomnost.

Nebo druhej extrém, trápíme se tím, co bude. Budu mít dost peněz? Co když budu nemocnej? (moje nemoc-článek zde) Vyjde mi ta příležitost? Budu se dál trápit, nebo už se mi konečně začne dařit? A zase žijeme jinde, než teď jsme.

Tady a teď! Jedině přítomností tvoříme minulost, ale taky budoucnost.


Pokud žijeme v minulosti, tak vlastně netvoříme přítomnost a tím pádem ani budoucnost. Pokud žijeme v budoucnosti ( v hlavě), tak netvoříme opět přítomnost, ale ani budoucnost, protože ta být zítra vůbec nemusí. Zabývám se něčím, co vlastně není. Jediný co pro nás je hmatatelné a možné ovlivnit je teď a tady.


Tím se dostávám k nadpisu.

Lidi, kteří žijí bez televize v dnešní době, mě přišli vždycky trochu ujetí. Říkal jsem si, proč to dělají? To jim nechybí ty báječný pořady? A vždyť nemají vůbec přehled o světovým dění a co ty chudáci děti? To jim nepustí ani pohádku? Stejně asi jako tebe teď, mě to až rozčilovalo…taková blbost v dnešní době! 



Vždyť si můžu zvolit sám, na co se budu dívat, tak proč to úplně ignorovat a vracet se do pravěku? O tom, co byl pro nás pravěk asi teď polemizovat nebudu, protože se zdá, že bylo všechno jinak ( viz pyramidy v Bosně-článek zde)

Jenže to co se nám včera zdálo pošahaný, může být dnes docela dobrej nápad. Ruku na srdce, komu co televize, kromě ztráty času dala? Seriály vymyšlených postav a dramata z jejich života? Útěk od našeho života? Denní masáž zpráv ze všech stran o násilí, vraždách, okradení , možných nemocech a teď hlavní téma…o uprchlících?


Přestal jsem sledovat úplně televizi taky. Začal jsem si zprávy hledat jen na internetu. Vždycky jsem měl potřebu být dobře informovanej a vědět o všem novým. Takže zprávy z internetu, žádná televize J Časem jsem zjistil, že je to pouze z bláta do louže. Takže jsem přestal sledovat i zprávy na webu. 

Tak…a co se stalo?


 VŮBEC NIC! 


Neumřel jsem jako totálně neinformovanej člověk, ani se se mnou nepřestali bavit lidi kolem mne. Nic se nezměnilo…tedy až na to, že nejsem denodenně zahrnovanej katastrofickýma zprávama o tom, kolik kde lidí umřelo, kolik se jich otrávilo, onemocnělo, kdo koho okradl, znásilnil a už vůbec mě nezajímá téma uprchlíci.



Proč? Protože jediný, co tohle téma má v nás vyvolat, je strach. Asi se divíš, že když mě nezajímá, proč o něm teda píšu, viď?J

Televize

Televize je prostředek, kterým se do nás snaží nacpat úplně jiný hodnoty. Hodnoty peněz, strachu a poslušnosti. Že přeháním? Takže kolikrát slyšíš denně, jak tamten a támhleten vydělal tolik a tolik. Jak tamten vyhrál jackpot a je milionář?



 Jak musíš víc makat, abys byl taky tak úspěšnej, aby sis mohl koupit ještě lepší oblečení, lepší televizi s větší úhlopříčkou a s 825 K a holografickým zobrazením čehokoliv…že to ještě není? Neee, jo ? Ale už bych to chtěl… Říkali, že to bude pecka!





Proč o strachu?

 Kolikrát denně slyšíš v televizi, že musíš sníst tuhle, nebo támhle tu pilulku, jinak budeš nemocnej? Kolikrát denně slyšíš a vidíš násilí v celým světě a oprávněně seš tím rozhořčen? Kolikrát denně vidíš ve zprávách koho okradli, ožebračili, zmlátili, kolik se stalo havárek na silnici…

hele Božka, dělej pojď se rychle podívat na ty bestie muslimský uprchlíky, co zase dělají v Maďarsku, Německu…ještě aby tak přišli sem!


Kam se poděl náš soucit a lidskost ?


Schovala se... STRACH šíření STRACHU! To je to, co z nás udělá bezcitný lidi. Lidi, kteří se bojí, udělají cokoliv jim někdo jiný řekne, pokud jim slíbí bezpečí...

Co to dovede s náma udělat? Zatemní nám to mozek, sváže ruce a nohy. V tom přijde někdo, kdo má kuráž a řekne nám, co máme dělat! To je skvělý, někdo nám ukáže cestu…Na.. tady máš zbraň a běž chránit svoje děti a ženu. Střílej po těch cizácích, co přišli ve jménu (to je jedno čeho) nás vraždit. Běž a chraň svoji vlast! A co já? Mám strach o své nejbližší, a protože jsem to denodenně viděl přece na VLASTNÍ OČI v televizi, tak jdu! Jdu postřílet ty svině, co mi chtějí ublížit!




Nebo taky ne!

Nenechal jsem se zblbnout, jako ostatní. Neviděl jsem žádnýho uprchlíka, kterej by mě chtěl ublížit. Mám rád lidi, nechci nikoho zabíjet, ani mu ubližovat. Řeknu NE, nech si tu zbraň a běž si sám bojovat svoji válku. Já nechci zabíjet.¨



 Co se stane?  Prohlásí mě za vlastizrádce. Začnou křičet, že já nechám povraždit a znásilnit vaše a moje děti, protože nechci bránit vlast. Ostatní se na mě vrhnou jako dravci, kteří brání své mladé…protože věří  těm lžím z televize, které  viděli na vlastní oči. Budou mě zpílat a nadávat, že jsem stejnej jako ONI, uprchlíci. A možná jsem s nima i spolčenej!




Nikoho neodsuzuju ani nenapadám, myslím to obrazně. Měl jsem to štěstí, že jsem zcestoval kus světa a viděl spousty různých lidí. Bohatých, chudých, černých, bílých, žlutých, opálených, vyblitých, cikány, muslimy, křesťany, židy, budhisty…a mnoho dalších třídění, který jsme si udělali.



Na jedno však kvůli tomu zapomínáme. A to, že jsme všichni lidi.


 Jsme úplně stejní, jen máme jinou barvu kůže, nebo jiné vyznání. Máme ale stejné děti, které si rády hrají a mají rádi smích a potřebují naši lásku. Máme dokonce stejné starosti a radosti. Jediný, co nás liší, je ten kabát, který oblíkla naše duše. Já s těma lidma mluvil a byly všichni milý a přátelští. Takový jsme totiž všichni uvnitř, dokud nám někdo neublíží.



V televizi se nám často snaží namluvit, kdo je lump a kdo nevěrec a podobně. Já dávám na vlastní zkušenost. Lump je vždycky ten, kdo dostal málo lásky. A je úplně jedno, jestli to je afričan, ind, běloch, černoch. Je to jen a jen o lidech, ne o rasách a náboženstvích. Náboženství lidi rozděluje, ne je spojuje. Všechna náboženství vyšla z jedné víry a postupně byla oddělena, aby mohla lidi ovládat strachem.




Strachem z pekla, z božího hněvu, za hříchy budeš platit a tak tě drží v šachu. Taky jednoduše z historie známe, jak ve jménu „boha“ se jde vraždit !



Takže strach, je to co se nám snaží vnutit. Proto tolik lidí sdílí tento strach dál a tak skvěle poslouží účelu, vyvolání paniky a dalšího strachu mezi dalšíma lidma. Jak jednoduchý!

Určitě si vzpomeneš na podobný události jako byl třeba SARS, ptačí chřipka a naposledy Ebola! Kolik paniky a strachu vytvořili média pro to, aby se pak dobře prodalo očkování a tím další hnusy do našeho těla. No ale nedej se očkovat, že? Když každej, kdo přiletí letadlem může být nakaženej. Nedej se očkovat, když to může být pandemie největší v historii! Denně o tom mluví ve všech hlavních zprávách!   



Další příklad strachu- SLUNCE!


Největší zabiják na planetě! Rakovina kůže na vzestupu! Ozónová díra vás zabije!  A jaká je pomoc? 



Kupuj sluneční brýle, kupuj opalovací krémy s nejvyšším faktorem (nejdražší) , kupuj vitamíny na posílení odolnosti pokožky. Choď pravidelně se nechat vyšetřit na tomograf a dostaň svoji dávku záření z přístroje. Schovávej se před sluncem!?

Takže takhle ne! Sluníčko je dar, bez něj by jsme umřeli. Dobře si pamatuju, jak před cca 18 lety bylo úplné zatmění a my tenkrát v Maďarsku na to koukali v létě odpoledne, jen v šortkách a tričku-bylo vedro. V okamžiku zatmění ztichly ptáci, setmělo se a neskutečně rychle se ochladilo. Takže sluníčko je dar, ne nepřítel. Není třeba mít ze slunce strach.



Letos, když bylo částečné zatmění slunce, díval jsem se na něj 1,5 hodiny bez sklíčka, bez brýlí, jen očima. Ano, bylo to kolem poledne, tedy při největším svitu. Díval jsem se přímo do slunce, v pravé poledne a navíc jsem zaostřoval oči do středu slunce, abych viděl to zatmění pořádně. A já ho viděl. Celou dobu jsem ho s přestávkama pozoroval.




 Z televize a od doktorů vím, že když se budu dívat do slunce, spálím si sítnici a oslepnu. Navíc nezvratnej proces. Jenže já neoslepnul. Pravda, ještě pár dnů jsem viděl stále před očima černou tečku J
A samozřejmě na základě programů od rodičů a z televize, jsem měl trochu STRACH, že to může blbě dopadnout…Jenže když jsem se začal do toho sluníčka řízeně dívat, tak jsem si řekl, že mně neublíží. Že to bude v pohodě. A věřil jsem tomu. Proto jsem se díval, bez sklíčka.

Nikoho ,v žádným případě, k tomu nenavádím! Prosím nezkoušejte to!

Měl jsem zkušenost již delší dobu, jsem se totiž při západu slunce, řízeně díval do středu slunečního kotouče. Ze slunce totiž nabíráme energii. Jsou lidi na planetě zemi, kteří dokonce nejí a čerpají energii jen ze slunce, řízeným díváním se do něj.


 Nesměj se, dokonce NASA zkoumala jednoho yogína z Indie a museli uznat po pár měsících, že opravdu nejedl, jen koukal do sluníčka.Říká se tomu SUN GAZING.

Takže, když jsem se díval do slunce, neměl jsem STRACH. Proto se mi nic nestalo, protože jsem věřil, že se mi nic nestane. VÍRA. Ta je důležitá.

Už se taky nemažu 2 roky opalovacím krémem. Dokonce i v tropech a blízko rovníku, kde „musíte mít ty nejvyšší faktory“  se nemažu. Tedy přesněji nemažu se žádným krémem. Mažu se mentálně. Prostě si řeknu, že sluníčko mě krásně opálí a bude vše v pohodě. Dokonce tam dám i ten zápor, i když se to prý nemá J Takže si klidně řeknu, že mě nespálí. No a světe div se, ono mě opravdu nespálí.  14 dní na ostrým tropickým slunku.A protože se rád opaluju, tak i vystavené tělo napospas sluníčku.


To nejsem já, ale dobrý ne? Co holky? J


A vše v pohodě! Jak je to možný? Prostě tomu věřím a navíc to mám vyzkoušený, že to funguje! Nepoužívám 2 roky žádnej krém na opalování! J Jo stalo se mi, že jsem se spálil, ale to jen proto, že jsem se zapomněl mentálně „namazat“ J Prostě jsem si neřekl tu formuli, že mě sluníčko krásně opálí, ale nespálí. Je to jako by ses nenamazal . Takže je nutný si to dát do hlavy.  Taky jsem přestal nosit sluneční brýle, protože mám rád ty sluneční paprsky, když dopadají a musím přivřít oči, uvědomuji si tím totiž, že žiju a že sluníčko je dar života.



Takže tady je pár důvodů, proč se nedívám na televizi.

Pro mě tam jsou jen samý nesmysly:

-Musíš se namazat proti sluníčku, aby tě nespálilo NESMYSL

-Musíš nosit sluneční brýle, abys neoslepnul ze sluníčka NESMYSL

-Musíš polykat vitamíny-prášky, abys nebyl nemocnej NESMYSL

-Musíš být úspěšnej abys byl šťastnej NESMYSL

-Musíš se dívat na autonehody, abys taky nějakou neměl NESMYSL

-Musíš se očkovat, abys neonemocněl nějakou nakažlivou chorobou NESMYSL

-Musíš nenávidět uprchlíky a bojovat proti nim NESMYSL

-Musíš si koupit novou televizi, abys šel s dobou NESMYSL

-Musíš pít hodně mléka, abys měl zdravé kosti NESMYSL

-Musíš pít bifidus activ, abys měl zdravou mikroflóru-totální NESMYSL

-Musíš jíst maso, abys byl zdravej totální NESMYSL

-Musíš chodit na preventivní prohlídky, abys včas podchytil rakovinu a dali ti trochu záření do těla NESMYSL

-Musíš si koupit štětku na WC, jinak budeš mít posranej záchod PRAVDA Ale to vím i bez TV.


No dost, asi bych těma nesmyslama popsal několik stránek!J

Nepoučuju ani se nepovyšuju, to vůbec ne. Taky jsem se díval dřív na televizi a hltal ty nesmysly. A to jsem ještě tady nepsal o nesmyslných seriálech, nesmyslných postav a dějů, které mají jediný cíl. Připoutat tě od reality k televizi . Co ti dá do života seriál z televize? A co ti dá 20 minut strávených se svým dítětem , nebo kamarádem, rodiči, nebo jen tak být v přírodě?



Zjistil jsem, že televize mi nedává vůbec nic, jen mi bere. Proto jsem se na ni přestal dívat. 

Mám víc času, jsem radostnější a vůbec mě netrápí problémy EU, burzy, klimatu, uprchlíků a bůhví čeho ještě. Řeším si svoje věci, ty, které se mě bezprostředně týkají. Neřeším, co vyřešit nemůžu a už vůbec se tím netrápím.

 Jsem prostě Happy. Většinou se jen s pochopením usmívám, když mě někdo vystrašeně povídá, co za hrůzy se děje, které viděl na vlastní oči v televizi. Ještě pohoršeně zvedá obočí, když mě to nezajímá!

Já můžu jen říct, že jsem to na vlastní oči  neviděl, na televizi totiž nekoukám…


Mark Twain: „Nejvíc strachu jsem si v životě prožil kvůli věcem, které se nikdy nestaly.“


Je čas, začít ŽÍT J BEZE STRACHU !


S láskou Michal Shark




Žádné komentáře:

Okomentovat