pátek 18. listopadu 2016

PROČ NEJÍM MASO 2 (zdraví na prvním místě)


Je to více než rok, co jsem napsal první článek PROČ NEJÍM MASO (odkaz ZDE)

Co se tedy změnilo za tu dobu?

 V mém postoji, proč nejím maso, se nezměnilo vůbec nic. Naopak přibylo spoustu dalších nových důvodů, které mne denně přesvědčují, že jsem na správné cestě. Maso nejím již téměř 3 roky a světe div se:

  STÁLE ŽIJU A JSEM NAVÍC VELMI ZDRÁV! :)


DOVĚDĚL JSEM SE NOVÉ DŮLEŽITÉ INFORMACE :







Jíst maso a živočišné produkty je jako kopat si vlastní hrob. 


Tak a teď tě asi zajímá, jak jsem k tomu došel? Proč tak silná slova?

Pokud tě to opravdu zajímá, rozhodně si nenech ujít tento dokument :




V tomto dokumentu odhalují američtí lékaři a vědci přímou souvislost mezi nemocemi, jako je rakovina, nemoci srdce a konzumací živočišných výrobků.

Mnohaleté studie, které potvrzují, že za těmito nejzávažnějšími nemocemi stojí právě konzumace živočišných výrobků.

Jejich rozsáhlá studie dokázala, že lidé na rostlinné stravě s minimálním přísunem živočišné stravy se dožívali velmi vysokého věku, bez nemocí srdce a některých druhů rakoviny. 


Naopak oblasti s "běžným" západním stravováním se potýkali a stále potýkají s nemocemi srdce a rakovinou ve velké míře, včetně úmrtnosti na tyto nemoci.

Na mnoha případech v dokumentu ukazují, jak se jejich pacienti okamžitě zbavili léků a zdravotních obtíží po přechodu na rostlinnou stravu.

To mi velmi připomíná naši léčbu s mámou. Moje máma jedla celý život maso. Hlavně v dospělém věku, kdy se maso stalo mnohem dostupnější, než v poválečném období, kdy se narodila.

Tady je jedna taky velmi zajímavá studie. Z období války, z Norska.


Tabulka úmrtnosti na nemoci srdce od roku 1927 v Norsku. V roce 1939 přišli fašisti a sebrali Norům  veškerý dobytek pro svoje vojáky. Od roku 1939 do konce války 1945 neměli Norové přístup k živočišným produktům. Nastal obrovský propad úmrtí na nemoci srdce. Po válce, kdy nastal opět přístup k živočišným výrobkům, nastal opět mohutný nárůst těchto nemocí.

Přímá souvislost se stravou je jednoznačná.


Vrátím se k mé mámě. Když ke mě přišla s rakovinou na plíci, měla také několik let obrovské problémy se zácpou. Chodila po různých vyšetřeních, brala spoustu prášků, ale zácpa neustoupila.
Měla také velké problémy se žaludkem. Spousta jídel jí dělala neskutečné bolesti, které se téměř nedaly vydržet. Na žaludek si stěžovala několik let a brala na něj také prášky.

Když máma přešla pouze na pití odšťavněné zeleniny a ovoce, během 14 dnů ztratila mnohaleté problémy se zácpou a začala pravidelně chodit na stolici. Byla z toho v šoku. Nechápala, jak je to možný. To opravdu stačí změnit stravování? :-)

 Ano, tak je to jednoduchý!


Problémy se žaludkem, z kterých měla největší strach odešly úplně stejně. Najednou prostě nebyly, a to vše cca do 14-ti dnů po přechodu na odšťavněné ovoce a zeleninu. Vynechání masa a všech živočišných produktů.

Bylo to jako zázrak, ale já věděl, že to není zázrak. Máma z toho byla velice mile překvapena.

Dokonce jí zmizel i nádor na plíci. Rakovina, která prý nejde vyléčit...

Vše jsem již sepsal v článcích Jak vyléčit rakovinu 1-4 díl, zde odkaz na první díl:
Jak vyléčit rakovinu (odkaz zde)


Lékaři v dokumentu zde : 

dělali pokusy na myších, kdy jedné skupině dávali 20% živočišné bílkoviny do stravy a druhé skupině pouze 5 %. První skupina myší onemocněla rakovinou, druhá skupina ne. 



V dalším pokusu dávali celé skupině myší přísun střídavě 20% živočišných bílkovin a pak 5 %.

Během přísunu 20 % živočišné bílkoviny se zvýšil vždy nález rakovinových buněk, po poklesu příjmu na 5 % se úměrně snížil.

Tento výzkum ukázal, jakým způsobem "krmíme" rakovinové buňky. Také ukázal, že "pouhou" změnou stravy může nastat ústup rakoviny až dokonce k úplnému vyléčení.

Důkazem je i moje máma, která se po vyléčení vrátila ke "svému" stravování s masem a všechny obtíže se jí vrátili. viz článek :
  Jak (ne) vyléčit rakovinu (odkaz ZDE) 


Všechny výzkumy, důkazy, studie v dokumentu, jsou z 80-tých let minulého století!!



Ptám se tedy....JAK JE MOŽNÉ, ŽE TYTO STUDIE NAŠI LÉKAŘI DODNES IGNORUJÍ ??

Jak je možné, že i více, než po 30 letech zveřejnění nejobsáhlejších studií za posledních X let, se z toho nikdo nepoučil?

Nejčastější bludy a fráze, které vám i dnes "výživový specialisté" budou tvrdit:

1. Potřebujeme živočišné bílkoviny, abychom vůbec mohli žít. Bez nich umřeme.


BULLSHIT!

Kdyby to byla pravda, jak by mohli žít milióny veganů, po celém světě a statisíce vitariánů, včetně mne??

A co tihle silní vegani?




"Jíst maso je podobné jako jíst anobolické steroidy. Může vám narůst hmota, ale ničíte si zdraví."
Derek Tresize, přírodní kulturistika, vegan

Seznam slavných osobností, kteří byly, či jsou vegany,  vegetariány, včetně Alberta Einsteina, můžeš najít zde :

http://soucitne.cz/slavni-vegetariani


zdroj: www.vegan-fighter.com


Mé výsledky po 3 letech bez masa a 1,5 roce na RAW živé stravě :



I tyto výsledky dokazují, že čistě rostlinná strava prospívá našemu tělu. Můj metabolický věk 29.5 roku! Skutečný věk 47 let :)
To vše díky živé stravě RAW.

A jak je vidět v tabulce, stav proteinů v mém těle po 3 letech bez masa je ve vyšší hladině :)
 Kde se tedy berou ty proteiny u mě v těle, pokud by bez masa nebyly, jak dodnes někteří tvrdí?? :))


Navíc v dokumentu je jasně prokázáno, že živočišné bílkoviny způsobují rakovinu a nemoci srdce.
 Takže chceš-li řešit zdravotní problémy spojené s konzumací živočišných výrobků, je to tvoje volba.

 Já NE!

 Já chci být zdravý a jsem i díky tomu, že již téměř 3 roky NEJÍM MASO ani žádné živočišné produkty.

2. Musíme pít mléko, abychom měli dostatek vápníku




BULLSHIT!

Země s největší spotřebou mléka, mají nejvyšší výskyt osteoporózy, tedy řídnutí kostí!

Ano, přesně tak, protože mléko je kyselotvorné a naše tělo se snaží tuto kyselost vyrovnat vápníkem, který si bere z kostí. Takže mlíko působí přesně opačně, než nám celej život tvrdili.

Vše je to pouze marketing a byznys. O naše zdraví jde až v poslední řadě.

Navíc jsme jedinej druh na planetě, kterej pije mlíko jinýho savce! 

Je to celý nesmysl. Kravské mléko patří teleti.

 Proto máme alergie, reakce na laktózu a spoustu nemocí. Jíme a pijeme to, co nám nepatří.

K nakrmení každého člověka, který konzumuje maso, je potřeba 18x větší pozemek, než pro vegana!!
 Dále masožravec oproti veganovi má o 4.000 litrů vody denně větší spotřebu!

Krásně vysvětleno v krátkém videu:





Nedávno jsem měl rozhovor s mým dobrým kamarádem. Tím stejným kamarádem, který byl se mnou u toho, když jsem přestal jíst maso. On jí maso dodnes a narazili jsme na třecí plochu, přestože se jinak navzájem respektujeme.

Jak se to stalo?


Začal to tento obrázek. Mýho kamaráda rozčílil tento bezcitný člověk, který ulovil tak krásný zvíře, jen pro svoji potěchu.

Samozřejmě, že i mě se to nelíbí, ale položil jsem mu jednoduchou otázku:

Není pokrytecký odsuzovat toho člověka a a přitom sám jíst maso zvířat, které kvůli tvé chuti zabije někdo jiný...?

Ne, není... odpověděl mi.

Jaký je rozdíl mezi životem levharta a krávy? zeptal jsem se ho tedy


Velkej, kráva je jinej druh zvířete chovanej k jídlu.. snažil se mi vysvětlit

Aha, takže mi rozdělujeme zvířata podle toho, jak se nám líbí, či jak je vnímáme, takže jedno zabít je v pořádku, ale jíné, to už je odporný? ptám se

Ano, přesně tak, tyhle zvířata jsou prostě chovány k jídlu, tak to je...odpověděl

Takže to shrnu...pes, kočka se nejí, protože je máme rádi.


Tady se můžeš pohoršovat...psy máme rádi

Kráva, koza, slepice se jí, protože je nemáme rádi a chováme je k jídlu.


Tady se nemůžeš pohoršovat, pokud jíš maso..krávy jíst je "normální"

MĚ SE NELÍBÍ ANI JEDNO! JE JEDNO, JESTLI JE TO LEVHART, PES, KOČKA, KRÁVA, ČI PRASE.

Fašisti stejným způsobem vyčlenili židy. Byli podřadný druh, bylo je možné zabít, okrást a to vše bez výčitek, byl to jiný druh člověka. Stejně tak jako dnes kráva, prase, či kuře, je jiný druh zvířete, které můžeme v klidu zabít, není to levhart, že?


Fašisti také dělali rozdíll mezi lidma, kteří mají právo na život a kteří ne.

Lidé, kteří přežili holokaust a viděli jatka, říkají, že jim to připomíná koncentrační tábory...náhoda?

Video, kde je krásně názorně vysvětleno, jak jsme zmanipulováni:



To je to, co jsem druhým dílem chtěl říct.

NEJÍM MASO, PROTOŽE MÁM RÁD ZVÍŘATA A TAKY SI VÁŽÍM SVÝHO ZDRAVÍ

Jídlo, které nám nepatří, nás dělá nemocnýma. To je varování matky přírody.

Jídlo, které nám patří, nás dělá zdravé a silné



Kdos chytrý, naslouchej, kdos hloupý...hodně štěstí....




Michal Shark