Prohledat tento blog

neděle 26. července 2015

PŘÍBĚH

Bůh si vybere 2 lidi a každýmu dá ostrov, s tím, že cokoliv si bude přát, tak se mu splní:






1. První z nich, třeba Joe:

Je šťastný, že má celý ostrov pro sebe. Hned si přeje sluníčko, aby mu bylo teplo.
Objeví se sluníčko a krásně hřeje. Joe je rád, že jeho přání funguje, tak si hned přeje palmu, aby mel i kousek stínu. Objeví se palma. Když jde jedna, určitě jich může byt víc, řekne si. Hups a Joe má palem na svém ostrově kolik chce. To je báječný, říká si a raduje se, jaké má to štěstí, že se mu plní vše, co si přeje. Užívá si sluníčka, moře a raduje se.





 
2. Podíváme se, co dělá druhý ostrov, kde je.. říkejme mu třeba Ben:

Ben si také hned přeje, aby měl sluníčko. Šup a už svítí. Ben je užaslý a šťastný, jak rychle přání funguje. Po chvíli, kdy mu je na sluníčku moc teplo, rozhodne se, že by rád palmu pro trochu stínu. Palma je tam. Užívá si sluníčka, koupe se v moři, polehává pod palmou a je šťastný
.
Do této chvíle si oba užívají života a jsou šťastni. 


1. Joe dostavá hlad a tak si přeje zahradu plnou ovoce. Objeví se ovocné keře a stromy a Joe si vychutnavá skvělou chuť šťavnatých plodů, užívá si dál sluníčka a moře. 

2. Ben se začíná nudit a říká si, že na tom zatraceným ostrově nic neroste a že má hlad. V tu chvíli si vzpomene, že si může přát. Přeje si tedy krásně upečenou pečínku masa. Namísto toho, začne po ostrově běhat selátko. Ben se naštve a začne nadávat bohu. Neříkal jsi, ze se splní každé mé přání? Chtěl jsem pečínku, ne živé prase! Jenže žádná odpověď. Protože má hlad, začne selátko honit. Sluníčko svítí a selátko se jen tak chytit nedá, po chvíli je Ben propocený, unavený a vzteklý. Zatracený slunce! Nemůžeš se alespoň na chvíli schovat?! A jak řekne, přijdou mraky a slunce se schová. Bena to však příliš neuklidni a hned ho napadá: takový mraky! Ještě aby tak začalo pršet! V tu ránu se spustí liják. Ben spěchá naštvaně pod palmu, aby se schoval před deštěm. Po cestě si říká, že na bouřku raději nebude ani myslet..jenže ještě dřív, než mu to dojde..začnou lítat blesky a hromy.Palma samotná moc útočiště nedává, a tak je Ben během chvíle úplně promočený. Selátko vesele v dešti pobíhá a "vysmívá se" Benovi. 






1. Zatím Joe na druhém ostrově si přeje pilu a mačetu a dostává ji. Jde si pokácet pár palem, aby si udělal domeček. Zároveň si přeje, aby mu práce šla od ruky. Pokácí pár palem a s chutí se pouští do stavby svého příbytku. Během práce ho napadá, že mu chybí zpěv ptáků a tak si přeje papoušky, zároveň krásné barevné motýli a vše se plní. Motýli potřebují květiny a tak si přeje louku s trávou plnou krásných květů a má ji. Lehne si do trávy a odpočívá pozorujíc barevné motýli, jak létají z květu na květ a sem tam přeletí papoušci zdravící svým zpěvem. Joe je šťastný a odpočívá.




2. Co zatím dělá Ben?
Ten si uvědomil, že si může přát a nemusí moknout pod palmou! Přeje si tedy dům. Na pláži se objeví dům a Ben se běží schovat.Sice celý promočený, ale už pod střechou. Zmrzlý a hladový proklíná boha, co mu to provedl. Ptá se, čím si zasloužil, aby k němu byl takový? Cloumá s ním vztek, že takhle si to nepředstavoval! Začíná vztekem brunátnět až se zakucká a začne kašlat. 






1. Joe okem zahlédne, jak v dáli hřmí a je černo. To je ale polízanice támhle, řekne si. Dům už má postavený, tak si říká, že trocha deště by prospěla celému ostrovu a v tom přijde pár mraků a tropickým deštěm osvěží ostrov. Joe se raduje ze svého příbytku a nasává ten skvělý vlhký vzduch. Přeje si sud na vodu. Sud se plni vodou. Kapky stékají z palmového listí do trávy a všechny rostliny na ostrově se ještě více zazelenají. Jak déšť přišel, tak i odešel. Vylézá sluníčko, odpařuje přebytečnou vodu a opět se ujímá vlády. Joe je nadmíru spokojen a šťastný, jak je krasně na světě.




2. Ben se klepe zimnicí a vzteky nemůže ani přemýšlet. Ten liják snad nikdy nepřestane! Vztek, únava a zimnice mu brání si vzpomenout, že stačí si přát a bude po dešti. Místo toho se mu stále honí hlavou, co provedl, ze je tak trestaný..Všechno se proti němu spiklo! Proklíná boha, prase, déšť a celý tenhle pitomý ostrov. Takhle si to nepředstavoval!




1. A co Joe?
Ten si přál krásnou ženu a dostal ji. Jestli neumřeli, žijí šťastně na ostrově s kupou dětí 

dodnes..






Žádné komentáře:

Okomentovat